Bedrijfsbezoek Go-Tan

Posted on okt 8, 2018 in Business, Community

Op 4 oktober jl. mocht JCI de Betuwe met leden, oud-leden en geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van ‘a very foodloving family’: Go-Tan. Go-Tan is producent en distributeur van Oosterse voedingsmiddelen. Een trots familiebedrijf dat ruim vijftig jaar bestaat en sinds 1975 onlos-smakelijk verbonden is met Kesteren en de Betuwe.

Smaakmaker zonder consessies

Het programma werd geopend door smaakmaker Han Go in hoogsteigen persoon. Creative director, bekend van menig TV-reclame en hét onmiskenbare gezicht van Go-Tan. Hij serveerde de aanwezigen het verleden, heden en de toekomst van de organisatie. Met zijn kenmerkende vriendelijke lach vertelde hij trots: “Onze vader is de bedenker van nootjes met een jasje; de borrelnoot”.

Go-Tan produceert inmiddels een verscheidenheid aan oosterse specialiteiten zoals kroepoek, sambal, woksauzen en ketjaps. Het vaste ingrediënt voor succes? Go-Tan doet geen concessies aan smaak: geen aroma’s in plaats van kruiden of zoetstof in plaats van suiker.

Na de presentatie volgde een kijkje in de oosterse (productie)keuken; een rondgang langs productiefaciliteiten begeleid door een kruidige en niet aflatende geur van specerijen. Van grondstof tot herkenbaar Go-Tan product dat via supermarkt de weg vindt naar koelkast of keukenkast.

Go-Tan, Foto Raphaël Drent. (Links Bing Go, rechts Han Go)

Community: Toon Hermans Huis Tiel

Om de maatschappelijke verbinding met het Betuwse achterland te benadrukken, stond het tweede deel van de avond in het teken van het Toon Hermans Huis Tiel. Een maatschappelijk initiatief mét impact dat naadloos aansluit bij JCI kernwaarden om de wereld een klein beetje te verbeteren.

Sinds 2014 een ontmoetingsplek voor iedereen uit de Betuwe en West Maas en Waal die op welke wijze dan ook is geconfronteerd met kanker. Een schakel in de zorgketen waar laagdrempelige (niet medische) steun en begeleiding wordt geboden. De persoonlijke verhalen van betrokken vrijwilligers maakten indruk en vormden de opmaat naar het sluitstuk van de avond: een veiling ten bate van het Toon Hermans Huis Tiel.

Veiling en opbrengst

Na bekendmaking van prijswinnende lotnummers werd een veiling vakkundig geleid door notaris. Veilingmeester en erelid Govert-Jan Hoogenboom mocht deze rol vervullen. Uiteenlopende items werden tegen opbod geveild onder de enthousiaste aanwezigen waarbij een dag Porsche rijden het hoogste bedrag opleverde. De opbrengst van de avond is middels een cheque overhandigd aan het THHT.

Meld je aan!

Lijkt het je leuk om ook eens mee te gaan naar een bedrijf en kennis te maken met JCI de Betuwe? Meld je dan aan! Bij het eerst volgende geplande bezoek zullen we je inlichten en ontmoeten we je graag. Werk je bij een bedrijf die je ook graag eens in the picture wilt zetten bij een grote groep jonge ondernemende mensen, neem ook dan gerust contact op. We zijn zeer geïnteresseerd in het ontdekken van de wondere wereld binnen alle soorten bedrijven.