Bedrijfsbezoek ZRT

Posted on apr 30, 2019 in Business, Leden

Op 16 april 2019 werd er een bezoek aan het Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT) georganiseerd voor en door JCI de Betuwe. De avond was bedoeld om meer te weten te komen over het ziekenhuis, maar ook om nieuwe, potentiële JCI leden te leren kennen en enthousiast te maken voor een JCI- lidmaatschap.

Het Ziekenhuis Rivierenland Tiel

We gaan even terug in de tijd. Het ziekenhuis ontstond in 1982 toen vier kleine ziekenhuizen in Tiel en Culemborg fuseerden. Het ziekenhuis is een van de grootste werkgevers in de regio. Het personeel voelt dan ook een sterke verbondenheid met de regio, en zetten zich in voor een gezonde regio waar mensen op hen kunnen rekenen. Het ZRT noemt zich ook wel: hét mensenziekenhuis.

Het bezoek

Een aantal keer per jaar gaan we met de kamer op bedrijfsbezoek. Deze keer werd dat gecombineerd met een kennismakingsborrel voor potentiële nieuwe leden. Door middel van een korte presentatie over JCI kregen de geïnteresseerden een eerste indruk van al onze activiteiten en mogelijkheden.

Met zijn allen op de OK

Onze groep van zo’n 20 mensen werd in twee groepen gesplitst en rondgeleid door het ziekenhuis. We begonnen op de operatiekamer, ook wel OK genoemd. Het hoofd van de OK was na zijn werkdag wat langer gebleven om ons te kunnen rondleiden op de OK. Eerst kregen we een schoon OK-pak aan en moesten we een mutsje op, daarna mochten we het OK-complex pas betreden. Erg indrukwekkend om te zien hoe er op een zo efficiënt mogelijke manier goede zorg wordt geleverd. Daarna mochten we naar de röntgenafdeling, waar we een blik mochten werpen op de CT-scan, MRI- scan en het “gewone” foto apparaat. Ook mochten we naar de kinderafdeling en de afdeling van de paramedici waar we een goede indruk kregen over hoe belangrijk de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is.

Ook een bedrijfsbezoek?

Lijkt het je leuk om ook eens mee te gaan naar een bedrijf en kennis te maken met JCI de Betuwe, meld je dan aan! Bij het eerstvolgende geplande bezoek zullen we je inlichten en ontmoeten we je graag. Werk je bij een bedrijf die je ook graag eens in the picture wilt zetten bij een grote groep jonge ondernemende mensen, neem ook dan gerust contact op. We zijn zeer geïnteresseerd in het ontdekken van de wonderen wereld binnen alle soorten bedrijven.

Bekijk ook onze andere bedrijfsbezoeken:

Go Tan
Regionaal Archief Rivierenland