Op bezoek bij Vonk en Co

Posted on jun 17, 2020 in Business

Op maandag 8 juni is JCI lid Henk de Leeuw namens onze kamer op bezoek geweest bij Stephan Vonk, directeur van internationaal transportbedrijf Vonk en Co in Tiel.

Wie is Vonk en Co?

Stephan is sinds januari van dit jaar directeur van het familiebedrijf en hij is de derde generatie die het grootste transportbedrijf in de witgoedsector in Nederland leidt. Vonk en Co bedient bekende merken (zoals Miele, Bosch en Siemens).

Wat een getallen!

Het bedrijf vervoert dagelijks zo’n 12.500 apparaten vanuit hun magazijnen door heel Nederland. Daarnaast halen zij jaarlijks ook zo’n 14 miljoen kilo op aan apparaten voor recycling, namens Wecycle. 85% van deze apparaten wordt verwerkt in nieuwe producten. Ook in de eigen organisatie is er grote aandacht voor duurzaamheid; Vonk en Co is onder andere bezig om volledig over te stappen op LED verlichting in de magazijnen en het aanleggen van zonnepanelen. Hiermee beoogt de organisatie om hun impact op het milieu te verkleinen, waardoor onze wereld een stukje duurzamer wordt.

Bedrijfsbezoek

Later dit jaar zal JCI de Betuwe een bedrijfsbezoek organiseren bij Vonk en Co om dit toonaangevende bedrijf beter te leren kennen. Houd onze pagina in de gaten voor de aankondiging en een verslag van ons bezoek.