Betuwse Oliebollenrun 2018

Posted on jan 2, 2019 in Community

De Betuwse Oliebollenrun 2018 ligt al weer achter ons. Wat een grandioos succes was deze lustrumeditie. Met in totaal iets meer dan 500 lopers!

Op de laatste zondag van het jaar, 30 december 2018, kon jong en oud naar Tiel komen om vet hard het jaar uit te rennen met de Betuwse Oliebollenrun! Een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer door het prachtige landschap van de Betuwe. Speciaal voor de kleinsten was er de Rabobank kidsrun van 1,5 kilometer. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om met je collega’s een bedrijventeam te vormen en mee te lopen.

Goede doelen

Zoals ieder jaar zijn ook dit jaar de opbrengsten voor goede doelen. De Roparun, (team 108) is er een van. Daarnaast was dit jaar voor het eerst een extra doel toegevoegd: “het Hertenkamp” in Tiel. Een gedeelte van de opbrengsten komt ten goede van de realisatie van een nieuw wildvoliere.

Het betuwse landschap

De routes liepen over de dijk en door typisch Betuwse landschappen. Het meest bekend in de lente door de prachtige bloesem. Ook in de winter het aanschouwen waard. Geen sneeuw, geen regen, niet koud, al met al perfect weer voor de laatste hardloop wedstrijd van het jaar.

Een Betuwse Oliebollenrun zonder oliebollen kon natuurlijk niet, vandaar dat op de dag zelf ook oliebollen te koop waren. Handig, want dan hoefde je na de hardloopwedstrijd niet naar de bakker.

Vet snel

Voor de snelste runners was er een 1e, 2e, en 3e prijs te winnen, waarbij onderscheid gemaakt werd tussen mannen en vrouwen. Op de website van de Oliebollenrun zijn alle uitslagen terug te vinden. Wil je eind dit jaar mee rennen? Hou dan goed onze social media kanalen in de gaten. We zullen al snel beginnen met alle voorbereidingen.