Roparun 2019

Posted on jun 18, 2019 in Community, Fun

Tijdens het pinksterweekend van 8 juni werd de Roparun gelopen, een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam voor het goede doel. Het Betuwse team 108 liep dit jaar wederom mee, maar had dit jaar versterking van onze eigen Thomas Hollander. Thomas is nu ruim 2 jaar lid van JCI de Betuwe en heeft via onze kamer kennis gemaakt met team 108. Sinds dit jaar is hij onderdeel van het team. Lees hieronder zijn verhaal.

Ron (links) en Thomas (rechts)

30 december 2018
De Betuwse Oliebollenrun (BOBR) is net gelopen en was met meer dan 500 inschrijvingen één groot succes. Dit succes was niet mogelijk zonder de hulp van onze vrijwilligers. Het gros van onze vrijwilligers is onderdeel van ‘Team Move2ur’ (Team 108) wat het gehele jaar geld ophaalt voor de Roparun. Een groot gedeelte van de opbrengst van de Betuwse Oliebollenrun gaat dan ook naar dit team. Onder het ‘voor wat, hoort wat’ principe. Een gedeelte van team 108 heeft dit jaar over onze ‘JCI-schouders’ meegekeken en meegeholpen aan de organisatie van de BOBR. Tijdens dit gehele proces ben ik (Thomas) steeds meer geïnteresseerd geraakt in de Roparun. Enthousiast heb ik dan ook de vraag gesteld om hier eens met elkaar van gedachte over te wisselen. 

Ik ben zelf een hardloper, maar om de Roparun te kunnen lopen stelt dit team de eis dat je minimaal één keer een marathon hebt gelopen. Dit heb ik nog nooit eerder gedaan dus dat is misschien iets voor de toekomst. Echter… er waren nog wat taken te vervullen in het basiskamp. Het kamp dat de volledige ondersteuning biedt aan het team van 8 hardlopers, 2 chauffeurs en 4 fietsers. Ondersteuning voor wat betreft slaapplekken, massages, eten en gezelligheid van basiskamp naar basiskamp. Een logistieke uitdaging van 5 keer op en afbouwen. Deze rol gaf ons tegelijkertijd de kans om elkaar beter te leren kennen en wie weet wat er mogelijk is in de toekomst.

Een aantal leden van JCI de Betuwe waren aanwezig bij de doorkomst van Team 108 door Tiel

8 juni 2019
Het is zover. Vol goede moed, op naar Hamburg! Hier vandaan begon de run. Het was een weekend vol energie, positiviteit, gezelligheid, humor, enthousiasme en héél weinig slaap! De doorkomst in de Betuwe was voor het team het meest bijzonder met veel vrienden en familie langs de route. Op maandag avond 10 juni kwamen wij moe maar heel voldaan weer terug bij het van der Valk hotel in Tiel. Na een mooie speech van één van de teamcaptains ging iedere renner, met heimwee naar het afgelopen weekend en vol goede moed voor volgend jaar, weer naar huis.

Elke dag. Elk uur. Elke minuut. Elke seconde. Heb ik genoten. Een weekend om nooit te vergeten.

Ook een weekend wat nooit op deze manier mogelijk was geweest zonder mijn inzet binnen JCI en het netwerk welke dit mij oplevert. Dus ook hier geldt weer: Voor wat, hoort wat!”

Team 108 bij de finish in Rotterdam