Twee cheques in één week!

Posted on mrt 15, 2019 in Community

Eind 2018 organiseerde JCI de Betuwe de lustrumeditie van de Betuwse Oliebollenrun. Een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer door het prachtige landschap van de Betuwe. Het was tijd om cheques van de opbrengsten te overhandigen.

Niet 1 maar 2 goede doelen

Zoals ieder jaar schenken we de opbrengsten van de hardloopwedstrijd aan een stichting of goed doel. Voor het eerst in de BOBR geschiedenis kozen we er voor om het aan niet 1, maar 2 doelen te schenken. Stichting Roparunteam Move2Ur was net als andere jaren weer een doel. Als kamer vinden we het belangrijk om ook lokaal onze bijdragen te kunnen leveren. Zo hebben we er voor gekozen dat Stichting Dierenpark Tiel (lokaal ook beter bekend als het Hertenkamp) het andere goede doel werd.

De overhandiging

Afgelopen week stond in het teken van het overhandigen van de cheques. Voor beide stichtingen hadden we hier een mooi moment voor gevonden in dezelfde week.

Stichting Roparunteam Move2Ur

Op 9 maart jl. organiseerde Stichting Roparunteam Move2Ur een pubquiz in Cafe de Beurs in Tiel, de thuisbasis van JCI de Betuwe. Het doel was om geld op te halen voor de Roparun. Wij zagen dit als een uitstekende gelegenheid om dan ook onze donatie te overhandigen. Met trots hebben we een prachtig bedrag van €4.342,- kunnen schenken aan deze mooie stichting. Team Move2Ur is een team uit de Gelderse Betuwe dat in 2019 voor de vierde keer mee zal doen met de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van iets meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij een team een sportieve prestatie levert om geld op te halen voor mensen met kanker. 

Stichting Dierenpark Tiel

Op 15 maart staat Nederland in het teken van NLdoet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook het hertenkamp in Tiel doet hier aan mee. Hier zagen wij weer een uitgelezen kans om op pad te gaan en de cheque te overhandigen. Met een warm hart in de frisse wind hebben onze Frank en Thomas een fantastisch bedrag van €2.500,- overhandigd. De stichting zal het gaan gebruiken voor de realisatie van een nieuw te bouwen wildvolière op het dierenpark. Naast een mooi bedrag hebben we ook aangeboden om een dag onze handen uit de mouwen te steken met het bouwen van het wildvolière.

Trots en dankbaar

Wij zijn trots en dankbaar dat we door alle hulp, inzet en deelnemers van de BOBR twee hele mooie stichtingen blij hebben kunnen maken. In 2019 zal er op 29 december opnieuw een BOBR zijn. We kijken er nu al naar uit om ook daar weer een super succes van te maken.