Op vakantie naar Appelpop

Posted on sep 19, 2019 in Fun, Leden

Soms loopt een idee een beetje uit de hand. In dit geval, eindigde dit met een escape-room in een caravan op Appelpop.

Voor de duidelijkheid: een escape-room is een spel, waarbij je vrijwillig wordt opgesloten en je door het verzamelen van aanwijzingen de puzzel oplost om uit de ruimte te breken. 
Als JCI de Betuwe komen we graag in contact met jonge, ondernemende mensen uit de Betuwe die zich samen met ons verder willen ontwikkelen. Contact zoeken is dan de uitdaging: Hoe laten we zien dat we bestaan, en wat het betekend om lid te zijn? Er is zo veel te vertellen, waar moeten we beginnen?

Het begon met de gedachte om Appelpop te sponsoren. Een evenement waar we als Betuwenaren best trots op zijn. Na kort overleg werden we het met elkaar eens dat het fantastisch zou zijn als ons logo zichtbaar zou zijn op de grote schermen van het festival. We waren het ook met elkaar eens, dat we daarmee nog niet met mensen direct in contact komen. Daar hadden we een ludieke actie voor nodig. Op dat moment herinnerde een van ons dat JCI Kennemerland een caravan had gemaakt met een escaperoom er in. Als we daarmee festivalgangers een leuke ervaring kunnen bieden, wint iedereen!

Zo gezegd, zo gedaan. Eling (een van ons meest dappere leden), vertrok op donderdagmiddag naar Haarlem, om daar de JCI caravan op te halen en naar Tiel te brengen. En daar zaten we dan op zaterdag middag. Met de caravan, naast Zinder, heerlijk in het zonnetje.
Mensen aanspreken was een kleine uitdaging. Wat ga je vertellen? Wat ga je ze vragen? Hier waren we niet op voorbereid! We vonden het gewoon een leuk idee!

Er zat maar een ding op: willekeurig mensen benaderen met de vraag: “Hebben jullie wel eens een escaperoom gedaan?” De reacties waren zeer uiteenlopend. Mensen die er nog nooit van hadden gehoord vonden het lastig (evenals mensen met claustrofobie) en mensen die het eerder hadden gedaan, waren direct enthousiast. 
Uiteindelijk hebben we de hele middag lang mensen uit de caravan zien ontsnappen. Allemaal trots dat het was gelukt. Wij hebben hele leuke gesprekken gehad met allerlei mensen uit de Betuwe. Daar zaten ook jonge ambitieuze mensen tussen die helemaal niets van ons wisten en graag meer willen weten. Bovenal hadden we een leuke middag. Misschien volgend jaar weer?