JCIsland 2019

Posted on jun 18, 2019 in Fun, Leden

In juni was het tijd voor nóg een FUN-activiteit! Onze kamer was te gast bij de waterskivereniging in Maurik, waar een van onze leden, Juust van Raak, regelmatig te vinden is. Het was een zeer geslaagde waterski-clinic met daarbij een hoop gezelligheid en een lekker zonnetje.

Zij gingen het water op!

Waterskivereniging Maurik
Waterskivereniging ‘Maurik’ (WSV Maurik) is in 1984 opgericht en gevestigd in het recreatiegebied ‘Eiland van Maurik’. Het doel is het waterskiën in al zijn facetten te bevorderen. De vereniging bestaat uit een enthousiaste groep recreatie- en wedstrijdskiërs. Zij bieden jong en oud de mogelijkheid om alle onderdelen van de disciplines: waterskiën klassiek (slalom, trick en jump), blootvoetwaterskiën, knee- en wakeboarden te beoefenen. Daartoe beschikt de vereniging over prima faciliteiten waaronder een eigen clubhuis, ranking slalombaan en een ranking klassiek- en blootvoetspringschans. Ranking betekent dat de slalombaan en de schansen gehomologeerd zijn, waardoor (inter-)nationale wedstrijden op Maurik mogelijk zijn.

Frank Schoots tijdens de ‘droogtraining’

Waterski-clinic
Juust, een van onze leden van de kamer, is fanatiek lid bij WSV Maurik en erg goed in waterskiën. Hij begeleidde dan ook de leden en partners die het water opgingen. Maar voordat dat gebeurde gaf hij eerst een ‘droogtraining’, uitleg wat je precies moet doen als je op het water bent, maar dan ‘op het droge’.
Daarna gingen degenen die wilde waterskiën in groepjes van drie met Juust de boot op. Eerst werd er geoefend naast de boot, als dat goed ging mocht je achter de boot proberen. Het zag er erg indrukwekkend uit. De leden die hebben gewaterskied beschreven het als een fantastische ervaring!

Wij danken WSV Maurik en Juust!

Eling Nienhuis aan het waterskiën