Wintersport in Maria Alm

Posted on feb 19, 2019 in Fun

Bij JCI de Betuwe heb je niet alleen fun in de “kamer”, zoals ze dat bij JCI noemen, maar ook in de sneeuw! Het allereerste JCI De Betuwe wintersport weekend vond in februari plaats in het pittoreske Maria Alm (Oostenrijk). Zowel ervaren als onervaren wintersporters hebben genoten van een fantastisch weekend. Ook waren er een aantal partners van leden mee voor extra gemütlichkeit!

Fun voor iedereen

Ski vakantie betekend: Vroeg je bed uit en actief genieten van de mooie omgeving. Iedere ochtend om 8.00 uur werden we gewekt door de geur van verse broodjes, warme leberkase en koffie of thee. Tijd om gezellig met z’n allen te ontbijten! Top verzorgd door Peter en Sasha! Daarna sprong iedereen in hun winteroutfit en ging iedereen zijn eigen weg.

De ervaren ski- en snowboardfanaten vreten kilometers piste van de ‘Konigstour’. Juust doet zijn kunstjes op zijn snowboard. Nienke verkent alle hobbels op de piste. Thomas regelt alle bonnetjes en vraagt regelmatig naar de route. Tatsiana kent het skigebied en stippelt de route uit: ‘gewoon naar beneden’. Jozien maakt leuke kiekjes en Eling legt alle piste-escapades vast op de go-pro. En wat is nou leuker dan tikkertje doen op de piste? jawel, de skistokken van Tatsiana afpakken en snel weg snowboarden. Toch Juust?

Nieuwe avonturen

Voor een aantal leden was dit de allereerste wintersport ervaring. Sasha heeft met behulp van liefdevolle instructies van Peter haar allereerste afdalingen op de pistes gemaakt!

Jessica en Charlotte kwamen voor de prachtige wandelingen in de regio en mooie uitzichtpunten vanaf de bergtoppen. Helaas was er zoveel sneeuw gevallen dat niet alle wandelpaden begaanbaar waren. Ook hebben ze ervaren dat, wanneer een groot bord dat aangeeft, de weg ook écht alleen begaanbaar is met sneeuwkettingen. Gelukkig kun je altijd rekenen op Peter en Sasha en vriendelijke Oostenrijkers die helpen om de vastgelopen auto weer uit de sneeuw te krijgen.

Tijdens de après-ski kwam je iedereen weer tegen en werden alle avonturen luidruchtig met elkaar gedeeld. En ja, van die intensieve activiteiten krijg je dorst. Na al die Willies mit Birne gaat er niks boven een lekker biertje, radlertje of wijntje!

Een groot succes

De fun commissie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie en kan niet wachten om de Wintersportweek in 2020 te organiseren. Ga je dan ook mee? Be There!

Het JCI de Betuwe Wintersportweekend Maria Alm 2019 werd mede mogelijk gemaakt door: Thomas & Jozien, Eling & Nienke, Sasha & Peter, Juust, Tatsiana, Jessica en Charlotte.