JCI ID: Henk

Posted on sep 30, 2020 in JCI ID, Leden

Wie zijn nou die leden van JCI de Betuwe? Wat zijn hun avonturen en vooral, waarom zijn ze lid van onze kamer? Een nieuwe rubriek waarbij we eens in het kwartaal een lid interviewen. Laat je inspireren en maak kennis met ons. Deze maand: Henk de Leeuw

ID

Naam: Henk de Leeuw
Lid sinds: 2018
Beroep: Consultant en Interim Financial
Motto:
Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd

Van studie naar kamer

Henk volgt een MBA opleiding en tijdens deze opleiding werd hij door zijn zakelijke coach getipt op JCI de Betuwe. De hoofdreden om een kijkje te komen nemen bij deze enthousiaste kamer was het ontwikkelen op persoonlijk én professioneel gebied. Daarnaast is dit ook een mooie gelegenheid om zijn netwerk verder op te bouwen, ideaal aangezien Henk  zelfstandig professional is. Dat JCI de Betuwe ook maatschappelijk betrokken is in de regio maakte de nieuwsgierigheid van Henk compleet.

Actief lid sinds de eerste dag

Henk nam al snel deel aan de landelijke trainingen, waaronder JCI Presenter omdat dit paste bij zijn ontwikkeling. Hij werd direct in het diepe gegooid, hij vond het spannend en werd echt uitgedaagd om buiten zijn comfortzone te treden. De training was zeer nuttig en bruikbaar voor Henk en gaf meteen een goede indruk van JCI.

Eén van de eerste events die Henk (mede) heeft georganiseerd was een bedrijfsbezoek aan Meta Glas. Van het eerste contact tot het verzorgen van de avond zelf, het was voor Henk een mooie ervaring zeker, ook omdat de deelnemers enthousiast waren!

Als we als kamer een event organiseren dan zijn we sterk, we zoeken elkaar op en de organisatie vind ook echt gezamenlijk plaats.  Er zijn meer dan genoeg initiatieven waarbij je kunt aansluiten óf om zelf op te starten.

Varen met JCI!

Uit de comfortzone

Henk wilt nog meer uit zijn lidmaatschap halen en vaker buiten zijn comfortzone stappen. Binnen de kamer zijn veel mensen met ambities en diverse achtergronden en ervaringen. Dit motiveert om zelf ook in beweging te blijven, maar ook om aansluiting te zoeken bij mede-kamerleden.

Op termijn zou Henk nog wel ambities hebben als secretaris en wellicht zelfs wel als voorzitter, met de juiste ervaring en eventueel training. Het pas bij Henk om dit in stapjes te doen.

Als kamer hebben we veel te bieden, lokaal en aan ons netwerk. Hier kunnen we nog meer gebruik van maken als kamer. Dit ziet Henk dan ook als een uitdaging voor de kamer. Ons netwerk verder uitbreiden en ons regionaal nog meer profileren. Henk ziet wel mogelijkheden voor een goede pitch.

Nieuwsgierig?

Kortom: er is héél veel mogelijk binnen JCI! Qua ontwikkeling, netwerken, bedrijfsbezoeken én social events. Kom vooral een kijken wat JCI de Betuwe jou kan bieden

Meer JCI ID’s

Tatsiana van Neerbos