JCI ID: Tatsiana

Posted on jun 5, 2020 in JCI ID, Leden

Wie zijn nou die leden van JCI de Betuwe? Wat zijn hun avonturen en vooral, waarom zijn ze lid van onze kamer? Een nieuwe rubriek waarbij we eens in het kwartaal een lid interviewen. Laat je inspireren en maak kennis met ons. Deze maand: Tatsiana van Neerbos

ID

Naam: Tatsiana van Neerbos
Lid sinds: 2012
Beroep: Trainer-coach / eigenaar van Ontwikkelcode
Motto: If you can dream it, you can do it!

JCI, dat is nou écht iets voor jou!”

Tatsiana is destijds via een collega bij JCI de Betuwe terecht gekomen, zij vertelde enthousiast over JCI en wat het kan doen voor je netwerk maar ook qua bedrijfsbezoeken en het organiseren van events. En met name dat laatste sprak Tatsiana erg aan.

Vergaderen versus wintersporten

Er vond net een verschuiving plaats toen Tatsiana kwam kijken bij JCI de Betuwe, de oudere lichting stroomde uit en er startte een nieuwe jonge groep met onderling veel overeenkomsten. Dat schepte direct een band en er ontstonden bijzondere vriendschappen. Want wie kan nu zeggen dat je op wintersport gaat met mede JCI leden, dat doe je natuurlijk niet zo maar! Je ontdekt elkaars gezamenlijke passie, in Tatsiana’s geval dus skiën.

De leukste JCI events van dit jaar

Eén van de hoogtepunten van het afgelopen jaar voor Tatsiana is running dinner, je komt dan in een selectief gezelschap bij iemand thuis in een goed gesprek mét lekker eten. Het is een informele setting en zo leer je elkaar nog beter kennen. Door JCI kom je ook op plekken waar je anders niet zo snel komt. In februari won ze met JCI de Betuwe de landelijke JCI Curling Cup. Curlen lijkt heel saai, maar schijn bedriegt; het is erg leuk om dat te ontdekken. Helaas kon ze niet bij de BOBR (Betuwse Oliebollenrun) aanwezig zijn, waar maar liefst 536 deelnemers vet hard het nieuwe jaar in zijn gerend. Dat is een JCI event wat de afgelopen jaren flink gegroeid is qua hardlopers, evenementorganisatie en professionalisering. Echt een prachtig event van JCI de Betuwe. Daarnaast is Tatsiana regelmatig zelf initiatiefneemster van het organiseren van een originele activiteit, denk bijvoorbeeld aan een workshop schermen in het Zoelense Bos. Hoe vaak krijg je die kans?

Bestuurservaring voor je persoonlijke ontwikkeling

Binnen JCI heb je diverse mogelijkheden voor je eigen ontwikkeling. In 2016 was Tatsiana voorzitter van JCI de Betuwe. Dit was erg leerzaam en maakte haar bewust van haar eigen valkuilen, die ze ook herkende in haar werk en privéleven. Een mooi jaar van bewustwording, reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast schepte het een enorme band met haar mede bestuursleden. Die verbroederende band bestaat nu nog steeds. Je snapt elkaar gewoon heel goed.

JCI Nederland en internationale events

Binnen JCI Nederland en internationaal zijn er vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, projecten te organiseren of te participeren in een commissie of bestuur. Tatsiana heeft twee jaar bij JCI Nederland JCI kamers geadviseerd over trainingsmogelijkheden namens team training & development. Dit jaar is zij teamcoach van het landelijke JCI federatiebestuur. Daarnaast heeft ze een Europees Congres bijgewoond in Basel. De landelijke en internationale events zijn erg leuk. De onderlinge band die je opbouwt met andere JCI leden is onvergetelijk, er zijn toffe bedrijfsbezoeken en er zijn genoeg leuke feestjes.

Wat brengt JCI jou?

Tatsiana was bij aanvang van haar JCI lidmaatschap niet op zoek naar nieuwe vriendschappen, maar die zijn wel ontstaan. Bijna alle activiteiten binnen JCI de Betuwe zijn gericht op verbondenheid en op resultaat. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij voor de organisatie van een event, activiteit of congres, om vervolgens te kunnen genieten van de geleverde prestatie. En daar wordt met veel plezier een drankje op gedronken!

Kortom: er is héél veel mogelijk binnen JCI! Qua ontwikkeling, netwerken, bedrijfsbezoeken én social events. Lid worden of kennis maken? Vul snel het contact formulier in!