Mystery 2018

Posted on mei 30, 2018 in Leden, Mystery

De Mystery is bij JCI de Betuwe een verplicht evenement voor aspirant-leden, waarbij zij met een beperkt budget en minimale richtlijnen een evenement voor de Kamer organiseren waarbij het bestuur best eens even de sjaak mag zijn. 

100 euro en een a4tje

Dat de nieuwe leden meteen in het diepe worden gegooid, zorgt ervoor dat de nieuwe leden direct deelnemen en met elkaar een band opbouwen. Teamwork makes the dream work! Enkele regels tekst op een ‘draai-A4’ beschreven zoiets als: neem het bestuur op de hak en het budget voor dit evenement én het Fruitcorso samen is €100,-!

1 Antwoord fout, 1 insect erbij

Nadat iedereen zich had verzameld bij de Beurs (De thuisbasis van de kamer), splitste alle aanwezigen zich op in groepen. Bij Sasha in het Hertenkamp lieten de teams zien hoeveel zij weten van JCI. Een antwoord fout? Geen probleem, je krijgt er een insect om op te eten bij.

In de binnenstad liet Robert Jan de teams oud Hollandse spelletjes spelen en Charlotte testte hoe goed de teams de leeftijden van onze (oud)leden wisten. Wederom verzameld in de Beurs liet Henk de teams quotes koppelen aan leden.

sdr

Puzzelen met je hoofd onder water

Ieder team had 1 bestuurslid als captain. Gedurende de activiteiten hadden alle captains een puzzel in stukjes in een envelop bij zich. Bij ieder fout antwoord werd een puzzelstukje uit de envelop gehaald. Niet wetend dat ze deze later zelf weer terug kregen. Als laatste challenge stond er buiten een bak met water… met de verloren puzzelstukken te wachten. Wie verzamelde als eerste ZONDER handen alle stukjes en maakte de puzzel compleet?? Beloning? Een bak met meel in je natte gezicht. 🙂

dav

In het diepe

Het organiseren van deze dag was erg waardevol, omdat je meteen aan de slag gaat met het organiseren van een evenement voor de Kamer. Als aspirant kan dit al best spannend zijn en de beperkte instructie en het nog beperktere budget maken het extra uitdagend. Het verstevigt ook de band tussen de aspiranten, wat erg waardevol is!

Cherry on top

De verschillende spellen werden vol overgave gespeeld en de competitiviteit van onze leden was vaak duidelijk zichtbaar! Een zonnige dag met goed gezelschap en spelletjes, afgewisseld met een (al dan niet alcoholisch) drankje, wat wil je nog meer? De tevredenheid van de Kamer aan het eind van de dag, was het (Betuws) kersje op de taart!