Robins Responsibilities

Posted on apr 12, 2019 in Leden, Robins Responsibilities

Robin van Denderen is al sinds 2014 een trots lid van JCI de Betuwe. In 2019 is hij niet alleen een actief lid binnen onze kamer maar ook voor JCI Nederland zal hij dit jaar actief zijn steentje bijdragen in het federatiebestuur als Penningmeester. Nu zijn wij natuurlijk enorm nieuwsgierig naar zijn taken en verantwoordelijkheden op landelijk niveau en daarom dit jaar een terugkerende rubriek: Robins Responsibilities.


Van lokaal naar federaal!

Daar is hij dan, mijn eerste blog met ervaringen als penningmeester van het Federatiebestuur van JCI Nederland! Want naast lid van JCI de Betuwe is dat de belangrijkste rol die ik in 2019 mag vervullen! Het komende jaar ga ik jullie via deze blogs op de hoogte houden van mijn belevenissen

Het eerste kwartaal vloog voorbij!

Het eerste kwartaal zit er al weer op en ik kan jullie vertellen, het is voorbij gevlogen! Waar je penningmeester zegt, zeg je natuurlijk geld. En mijn eerste grote taak als penningmeester bestond dan ook uit het toelichten van de begroting 2019 aan de aanwezigen op het januari CvA in Leeuwarden. Voor de niet JCI-ers, CvA staat voor College van Afgevaardigden en dat is de landelijke JCI vergadering die drie keer per jaar plaatsvindt en die omringd wordt door bedrijfsbezoeken, sprekers, trainingen, feesten, eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid. Maar de begroting kon natuurlijk niet aan de orde komen voordat ik officieel geĆÆnstalleerd (gepind) was als bestuurslid en de pin door mijn voorganger aan mij was overgedragen! Een erg leuke ceremonie. Het toelichten van de begroting is overigens ook zonder problemen verlopen šŸ˜‰

Het ontdekken van JCI Worldwide

Het afgelopen kwartaal bestond daarnaast uit het beter leren kennen van JCI Nederland en van mijn Nederlandse en buitenlandse medebestuursleden en daarom ben ik de afgelopen tijd een aantal keer op pad geweest. De eerste trip was een weekend met het Federatiebestuur naar het gezellige Brabant en met als doel om elkaar als Nederlands Federatiebestuur wat beter te leren kennen. Dit hebben we gedaan door in een informele sfeer een weekend lang diverse activiteiten samen te ondernemen, zoals koken, een tracking en een bezoek aan een boerderij. De tweede trip was zowaar een internationale en daarvoor ben ik naar Belgiƫ getogen waar we samen zijn gekomen met de Europese zusterbesturen van Belgiƫ, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ook dit was een erg geslaagd weekend, waarin veel is gelachen en internationale vriendschappen zijn gesloten. Leuk om te zien waar de internationale pijler van JCI voor staat en om te zien hoe anders, maar vooral hetzelfde JCI in andere landen is en wat we samen delen!

Het tweede kwartaal is al begonnen

En nu is het tweede kwartaal al weer in volle gang! De komende periode staat in ieder geval het mei CvA op de agenda dat plaatsvindt in Moerdijk. Wat verder? De tijd zal het leren, maar ik hou jullie er uiteraard van op de hoogte!

-Robin van Denderen