Mystery 2019

Posted on okt 29, 2019 in Mystery

De Mystery is bij JCI de Betuwe een verplicht evenement voor aspirant-leden, waarbij zij met een beperkt budget en minimale richtlijnen een evenement voor de Kamer organiseren  waarbij het bestuur best 
eens even de sjaak mag zijn. 

Bestuurs-BBQ

Op 1 september was het zover: de Mystery 2019!

De Mystery was dit jaar gecombineerd met de bestuurs-BBQ, thuis bij Rob, onze penningmeester dit jaar.
Dit is natuurlijk een gezellige samenloop van omstandigheden maar maakt de Mystery ook complexer om te organiseren. We moesten immers rekening houden met het huis én de tuin van Rob.

Natuurlijk bleef het hoofddoel van de Mystery: een leuke middag organiseren voor de leden van de kamer én het bestuur een hak zetten!

Pubquiz, letterpakken en Twister!

We hadden de middag opgedeeld in drie onderdelen (pubquiz, letterpakken en Twister) waarbij per team punten te verdienen viel én een wildcard. Ieder bestuurslid was teamcaptain en zij moesten het eindspel spelen, dus een zo hoog mogelijke score en/of een wildcard was meer dan welkom!

Goed, ieder bestuurslid was dus teamcaptain inclusief een passende outfit bij hun teamnaam: Vintage, Superman en Tirol. De teams gingen van start met de pubquiz, waarbij enthousiast werd gezocht naar de correcte antwoorden op algemene kennis vragen, flutweetjes én vragen over JCI en de aspirant leden.

Na de eerste ronde pubquiz volgende een ronde woorden raden met behulp van letterpakken. Dit is een bekend spel van televisie en ziet er van de zijlijn makkelijker uit dan wanneer je in het pak zit! Zeker als iedereen zich ermee bemoeit.

Team Eling in de pakken!

Daarna was het tijd voor de 1e extra opdracht waarmee bonuspunten verdiend konden worden: een potje twister! Altijd leuk om je bestuursleden in de meeste vreemde houdingen te zien!

De bestuursleden aan de Twister

Toen volgde weer een ronde pubquiz en letterpakken. De spanning nam toe en na elke ronde kregen de teams een tussenstand om de druk nog verder op te voeren!

Flessenvoetbal

Vervolgens weer een extra opdracht waarbij we flink wat bekijks trokken in de buurt: flessenvoetbal voor op het veld. Het fanatisme (en valsspelen) kwam volop in beeld! Volgens de buurt mogen we elke week zo’n spelletje komen doen…

Eindspel

Uiteindelijk wonnen de teams van Eling en Rob een voordeel bij het eindspel. Dat was maar goed ook want dat beloofde een flinke smeerboel te worden.

Er waren vier bakken per teamcaptain met hierin een voor hen onbekende substantie: ijsblokjes, meel, vanillevla en confetti. En per bak een puzzelstukje die op het einde van de route in de legpuzzel moesten komen. Eling en Rob mochten beiden een bak wegspelen, dat was hun voordeel.

De bestuursleden staan klaar voor het eindspel

De teamcaptain die als laatste klaar was met het in elkaar leggen van de legpuzzel, zou bekogeld worden met eieren. En dit was….Rob…onze gastheer! Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Na al deze inspanningen was het tijd voor een heerlijke BBQ! Met alle dank aan Rob, Tamara en Kiki voor de gastvrijheid!

Wij vonden het top om deze Mystery te organiseren! Al denken we de volgende keer wel 10x na over confetti op gras in combinatie met ei en meel…

Kyle, Bas en Dienja