Maaike en Kriekske 2017!.

Omschrijving

Maaike en Kriekske zijn de Ereburgers van Tiel. die in 1939 ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Tielse VVV werden gecreëerd en sinds 1961 een prominente rol speelt tijdens het jaarlijkse Fruitcorso, waarin zij voor in de stoet van Corsowagens uit mogen lopen.

JCI de Betuwe is al sinds jaar en dag betrokken bij het onderhouden van onze Ereburgers en dragen er zorg voor, dat dat de poppen meelopen tijdens het fruitcorso. Binnen JCI de Betuwe is deze schone taak weggelegd voor onze nieuwste leden als onderdeel van de Mystery Commissie, waarin zij als nieuw team kunnen laten zien wat zij in huis. Uiteraard lopen er een aantal zittende leden mee, omdat het gewoon leuk is om te doen! Als onderdeel van het fruitcorso kunnen wij als JCI de Betuwe laten zijn, dat wij zeer betrokken zijn bij onze lokale omgeving.

Ook dit jaar waren Maaike en Kriekse van de partij! Hierbij een verslag van de belevenissen van onze leden Frank Schoots en Thomas Hollander, die dit jaar hebben meegelopen:

Het is vandaag 16 september 2017 en het is zover. Met mijn JCI de Betuwe collega en vriend Frank ga ik vandaag door de straten van Tiel als ereburger. Wij gaan niet als onszelf maar volledig in stijl en dus als Maaike en Kriekske voorop bij het Fruitcorso!

Ikzelf mag mij pas 15 maanden burger noemen van de Betuwe. Laat staan ereburger. Daarom echter nog nooit het fruitcorso meegemaakt en dus benieuwd wat ik (vooraan) kan en mag verwachten. Gelukkig heb ik experts Frank, Nicole, Jessica en Nancy dicht in de buurt vandaag.

13:15 uur, de pakken moeten aan. De planning is strak. De pakken zitten vooral strak om de schouders. Maar ach wat maakt het ook uit.. de zon schijnt (een beetje), iedereen lacht en wij hebben er ontzettend veel zin in.
13:30 uur, het is tijd. Samen met onze prachtige assistentes Nicole, Jessica en Nancy gaan Maaike en Kriekske van start. Achter een ronkende tractor en voor een opgevoerde grasmaaier door de straten van Tiel. Maaike en Kriekske. De ereburgers van Tiel. Gepresenteerd door JCI de Betuwe!
De hier opvolgende 2,5 uur zijn met een paar woorden kort samen te vatten: warm, pijnlijk, gezellig, feestelijk en vooral gewaardeerd! Voor jong en oud een prachtige ervaring als prille, gevestigde en ereburger.
15:30 uur, de pakken mogen weer van onze schouders af. Na diverse rek en strek oefeningen hebben ook Frank en ondergetekende weer energie en praten wij, onder het genot van een warme drank en zoete hap, met zijn 5en na over hetgeen wat zich allemaal heeft plaatsgevonden tijdens dit fruitcorso.

Voor ons allen was het een prachtige middag. Vol energie zijn wij met elkaar bezig geweest en hebben wij genoten van alle energie welke je ontvangt van de toeschouwers. Dat wij als vereniging aanwezig (mogen) zijn bij het fruitcorso en een rol mogen vervullen als ereburgers is het iets waar wij trots op moeten zijn. Een perfect voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid met diverse mogelijkheden voor onze gehele kamer. Volgend jaar met de hele kamer binnen de hekken lopen? Frank en ik zoeken met alle liefde weer de innige band met onze ereburgers op.

Fruitige groet,

Maaike (Frank) en Kriekske (Thomas)

Details

  • Datum 24 september 2017
  • Tags Evenement, Fun
Back to Top