Oliebollenrun 2017.

Omschrijving

Uitslag kidsrun

Uitslag 5km

Uitslag 10km

Wat was het een geweldige dag gisteren!!

Meer dan 310 hardlopers, 1500 oliebollen, 20 liter erwtensoep, 15 prijzen en veel geluk met droog weer later!
Wat was het een fantastische ochtend!
Hierbij een special thanks voor alle hardlopers die zich ontzettend hard hebben ingespannen voor het goede doel, de RopaRun!
En natuurlijk ook een special thanks naar alle vrijwilligers die dit event hebben mogelijk gemaakt. Jullie waren fantastisch!

Felicitaties naar alle winnaars/winnaressen! Goed gedaan!

10 kilometer man:
1e prijs: Jeroen Velders
2e prijs: Wouter Baas
3e prijs: Kevin Boon

10 kilometer vrouw:
1e prijs: Rachel Boddy
2e prijs: Bianca van As
3e prijs: Kim Blijleven

5 kilometer man:
1e prijs: Michel Schoon
2e prijs: Erik van Rooden
3e prijs: Erwin van der Schoot

5 kilometer vrouw:
1e prijs: Inge Jansen
2e prijs: Jessica van Keulen, had helaas geen startnummer, kwam binnen op 24.06
3e prijs: Toni van Dinter

Kidsrun:
1e prijs: Jessy Tan
2e prijs: Zakaria Saddiki
3e prijs: Lotte Voorneveld

 

 

 

 

 

Kom op oudjaarsdag naar Tiel en ga goed het jaar uit met de Oliebollenrun! Een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer door de prachtige Betuwe. Speciaal voor de kleinsten onder ons is er een kidsrun van 1,5 km. En naast je eigen gezondheid, maak je ook de wereld een stukje beter: we lopen voor de Roparun en de goede doelen die hieraan verbonden zijn. 

Inschrijven kan alleen nog op de dag zelf. Voorinschrijving is gesloten.

Dagprogramma

Vanaf 09.00 uur: Ophalen startbewijs
Van 09.00 tot 10.00 uur: Last-minute inschrijven, LET OP: Last-minute inschrijvingen op de dag zelf kosten €12,50!! Voorinschrijvingen kosten €10,-.

09.30: Startschot kidsrun
10.00: Prijsuitreiking kidsrun
10.00: Sluiting inschrijvingen 5 en 10 km
10.30: Startschot 5 en 10 km run
12.00: Prijsuitreiking 5 en 10 km run

De Roparun

Een groot deel van de opbrengsten komen te goede aan de Roparun. Een prachtige estafetteloop van 500 kilometer voor hardloopliefhebbers, die door deelname een aantal goede doelen steunen die gerelateerd zijn aan het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengsten worden gedoneerd aan een Betuws team: Team 108. Hiermee steunen we ook direct een team in zijn geweldige uitdaging van 500 kilometer.

Team 108

Team 108, oftewel Team Move2Ur, is een team uit de Gelderse Betuwe dat in het pinksterweekend van 2018 voor de derde keer mee zal doen aan de Roparun. Het is een team dat is gestart vanuit een groepje sportvrienden die allemaal nog wel enthousiastelingen kenden die zich aan wilden sluiten bij dit gezellige team. Het leuke aan team 108? Het is een gevarieerd team (helft man – helft vrouw), waarbij de jongste deelnemer 22 jaar is en de oudste deelnemer bijna 70 wordt. Een team vol druktemakers en stille krachten, maar vooral gezelligheidsdieren die wel in zijn voor een geintje.

 

Oliebollen van Jan Pieter Duin! Bestel ze van tevoren bij inschrijving

Wat is een Oliebollenrun zonder de allerlekkerste oliebollen?! Met trots kunnen wij je melden dat we dit jaar de oliebollen van meesterbakker Jan Pieter Duin kunnen aanbieden. Inderdaad, je leest het goed, Jan Pieter Duin! De bakker die al jaren steevast één van de beste oliebollen van Nederland bakt. In 2015 eindigde Jan Pieter Duin nog op de 3e plek van de AD oliebollentest! En ook dit jaar gaat hij weer voor een hoge notering.

Je kunt dit jaar direct bij de online inschrijving voor de Oliebollenrun een zak (of meerdere zakken) van 10 oliebollen bestellen. Je staat dus niet in de rij bij de bakker, maar neemt een zak verse oliebollen mee direct na de Oliebollenrun. De oliebollen worden ‘s ochtends vers bij Jan Pieter Duin gebakken en door ons opgehaald.

En nog belangrijker, een klein deel van de opbrengsten van de oliebollenverkoop gaat naar het goede doel.

Daar ga je toch spontaan van watertanden?!!

 

De wedstrijd

De run vindt plaats op zondag 31 december 2017. Tijden staan hieronder vermeld. De route loopt over de dijk en door typisch Betuwse landschappen. Het meest bekend in de lente, ook in de winter het aanschouwen waard. Elke deelnemer krijgt een tegoedbon voor een oliebol. Tevens zullen oliebollen te koop zijn, handig! Dan hoef je na de hardloopwedstrijd niet naar de bakker.
De oliebollen komen vers van de bakkerij Jan Pieter Duin die hiermee ook het goede doel steunt.
Voor de snelste runners is er een 1e, 2e, en 3e prijs te winnen, waarbij onderscheid gemaakt zal worden tussen mannen en vrouwen.

Zo zag het er vorig jaar uit!
Met dank aan SWAD video.

Locatie

De wedstrijd start bij de Betuwe Sporthal, Wadenoijenlaan 399, Tiel. Hier zijn faciliteiten aanwezig zoals kleedkamers en een kantine. De start ligt direct naast de hal, en de route gaat direct de prachtige natuur in.

 

Inschrijven

Inschrijven: Klik hier.
Of kan op de dag zelf tussen 09.00-10.00.

 

Starttijden

Startbewijs ophalen: vanaf 09.00
Start kidsrun: 09.30
Start 5 en 10 km: 10.30

 

De Oliebollenrun 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to Top