Verkiezing voorzitter 2018!.

Omschrijving

De spanning was te snijden. Wie gaat er voorzitter van JCI De Betuwe 2018 worden? Zou het de altijd vrolijke en goedlachse Tukster Nicole Tannemaat worden of de altijd vriendelijke en flamboyante Thomas Hollander?

De NOS had zijn trouwe tweevoeter Gerri Eickhof naar de Betuwe gestuurd om verslag te laten doen van deze spannende tweestrijd:

Het was Thomas die het spitch mocht afbijten. Zelfverzekerd, gretig , ondersteund door een presentatie van het Microsoft imperium en nauwlettend de klok in de gaten houdend, vatte hij in enkele minuten zijn ideeën over het voorzitterschap samen. Meer lokaal, meer visie, meer leden en iets met een olievlek waren zijn credo. Helder verhaal Thomas, dank!!

Daarna mocht Nicole haar betoog houden. Geen digitale ondersteuning. Nee hoor, met enkel een gevouwen A4tje in haar klamme, trillende hand stak zij van wal. Met iedere zin enthousiaster wordend en Twentser pratend ontvouwde ze haar ideeën. Meer verbinden, meer saamhorigheid en oh ja…meer, nee minder activiteiten organiseren? Minder, minder…Duidelijk Nicole, dank!!

De kandidaten waren klaar, de kamer was aan zet. Onder leiding van een driekoppige stemcie mochten de leden één voor één hun of een gemachtigde stem uitbrengen. Met een zwarte ballpoint werden vakkundig de kruisjes binnen de kantlijntjes gezet. Nicole, Thomas, Thomas, Nicole, etc…
Ronde 1 onbeslist!!
En dus werden nogmaals met diezelfde zwarte ballpoint de kruisjes gezet en verdwenen de stembiljetjes voor de tweede keer in een doos Chardonnay.

Rapapa…rapapa…tromgeroffel…Na enkele minuten kwam de stemcie dan eindelijk met de verlossende uitslag, wie wordt de nieuwe voorzitter van JCI De Betuwe 2018…de winnaar is…Nicole!!! “Echt waar, ik?? Hak nooiedach”, zei Nicole.
Inderdaad, wie had dat gedacht, van tukker in de Betuwse klei, naar voorzitter van JeeCeeAai.

Nicole, namens de hele kamer nogmaals gefeliciteerd en met name veel succes gewenst.
En Thomas in jouw betoog zaten voldoende aanknopingspunten waar het nieuwe bestuur absoluut mee aan de slag kan. In wat voor rol dan ook gaat jouw inzet zeker waardevol worden. Bedankt daarvoor!!

Op naar 2018!!

 

 

 

 

Details

  • Datum 29 september 2017
  • Tags Leden
Back to Top