De Betuwse Oliebollenrun, begonnen als onderdeel van de Community Commissie, maar sinds 2018 is dit een geheel eigen commissie geworden. Een hardloopwedstrijd van 5 of 10km op de laatste zondag van het jaar, door de prachtige Betuwe.


Hardloopwedstrijd

De BOBR (Betuwse Oliebollenrun) is een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer door de prachtige Betuwe. Speciaal voor de kleinsten onder ons is er een kidsrun van 1.5 kilometer. Sinds 2018 is er de mogelijkheid om met je collega’s een bedrijventeam te vormen en mee te lopen.
Naast je eigen gezondheid, maak je ook de wereld een stukje beter: we lopen voor de Roparun en de goede doelen die hieraan verbonden zijn.


De routes lopen over de dijk en door typisch Betuwse landschappen. Het meest bekend in de lente, ook in de winter het aanschouwen waard. Een Betuwse Oliebollenrun zonder oliebollen kan natuurlijk niet, vandaar dat op de dag zelf ook oliebollen te koop zijn. Handig, want dan hoef je na de hardloopwedstrijd niet naar de bakker. Voor de snelste runners is er een 1e, 2e, en 3e prijs te winnen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen.

 

Hoe het begon

De Betuwse Oliebollenrun (voorheen Oliebollenrace en Oliebollenloop) is reeds in 2013 en 2014 georganiseerd door de Betuwse Rabo Runners. Zij deden mee aan de Roparun en probeerden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: de Roparun. De Roparun is een prachtige estafetteloop van 560 kilometer van Parijs/Hamburg naar Rotterdam voor hardloopliefhebbers, die door deelname een aantal goede doelen steunen. Meer informatie vind je op www.roparun.nl.

Op 31 december 2013 vond de allereerste Oliebollenloop plaats. Dit was meteen een groot succes. In 2014 deden de Betuwse Raborunners wederom mee aan de Roparun en organiseerde opnieuw de Oliebollenloop. Nadien hebben ze niet meer deelgenomen aan de Roparun en daarmee kwam ook de organisatie van de Oliebollenloop de vervallen. JCI de Betuwe vond dit erg jammer en ondernam actie. In 2016 heeft JCI de Betuwe in samenwerking met het bestuur van de Betuwse Raborunners de Oliebollenrace georganiseerd. De opbrengst ging wederom naar de Roparun via het Betuwse team Move2Ur team 108. De organisatie van de Betuwse Oliebollenrun ligt sinds 2017 geheel in handen van JCI de Betuwe.

 

Doel van de BOBR

Met de Betuwse Oliebollenrun wil JCI de Betuwe een mooi (sport-)event organiseren voor hardlopers, waarmee we dus een sportief Tiel op de kaart zetten. Daarmee willen we een (lokaal) goed doel ondersteunen. Ook willen we bewoners, Betuwenaren, deelnemers en partners in contact brengen met JCI de Betuwe.

 

Online

De BOBR heeft naast een eigen commissie ook een eigen website en social media kanalen. Volg de BOBR op Facebook en Instagram zodat je op de hoogte blijft! Benieuwd naar het succes van afgelopen jaar? Dat vind je hier!