Community is één van de pijlers van JCI. Op deze manier is JCI maatschappelijk betrokken en helpen we mee om de wereld te verbeteren. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken. Zo is de Community Commissie een commissie waar je je graag voor in wilt zetten.

 

Lokaal impact creëren

JCI de Betuwe probeert lokaal impact te creëren door zich in te zetten voor verschillende goede doelen. Dit doen we uiteraard wel op een leuke manier. Met veel enthousiasme pakken wij activiteiten op om geld in te zamelen voor lokale of landelijke goede doelen. We vinden het leuk en belangrijk om concreet iets bij te dragen. Door iets te schenken of te bouwen wat nodig is helpen wij een handje. De Community Commissie zet zich iedere jaar hier weer hard voor in.

 

Enkele voorbeelden

Houten bankjes Thedinghsweert
Door een activiteit georganiseerd door de kamer hebben we geld ingezameld. Met de opbrengsten zijn er houten bankjes gerealiseerd voor Thedinghsweert in Tiel.  
Thedinghsweert zorggroep is opgericht in 1991 als zorgvoorziening voor mensen met ontwikkelingsproblemen. Zij beheert even buiten Tiel, langs de oevers van de Linge een zorgboerderij/-bakkerij en natuurvoedingswinkel en in het centrum van de stad Tiel (voormalig stationsgebouw) het restaurant BuitenSporig! Het is een organisatie voor mensen met een arbeidsbeperking, zoals een verstandelijke handicap of een psychiatrisch probleem.

 

World Clean Up Day
Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. JCI is partner van World Cleanup Day, in Nederland komen we samen met de Plastic Soup Foundation in actie. Diverse kamers organiseren, elk op hun eigen manier, mooie projecten om samen hun eigen omgeving op te ruimen en bewustwording te creëren.

BOBR

Ook de Betuwse Oliebollenrun begon als een community project. Geld inzamelen voor het lokale RopaRunteam 108 én lokaal impact creëren door het organiseren van een hardloopwedstrijd.  Lees meer over onze trots ‘de BOBR‘.

 

Geïnteresseerd als persoon of als bedrijf?

Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word lid van JCI de Betuwe en verbeter de wereld met lokale, nationale en internationale projecten. Of kan jouw organisatie wel wat hulp gebruiken? Heb je een goed idee voor een nieuw community project? Ook dan kun je contact met ons opnemen.