JCI is een wereldwijde organisatie met meer dan 150.000 leden, verspreid over meer dan 100 landen. In Nederland zijn er ongeveer 2000 leden, die allemaal aangesloten zijn bij een lokale organisatie, een stichting zoals JCI de Betuwe.

 

Internationaal en lokaal

De missie van JCI, en dus van de aangesloten organisaties, is om groeikansen aan te bieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen. Dit wordt gedaan door activiteiten te organiseren die aansluiten bij de behoefte van de maatschappij in die regio.

 

One-year-to-lead

In Nederland zijn er bijna 100 lokale stichtingen verspreid door het land heen. Deze stichtingen zijn verenigd in een federatie: JCI Nederland. Zowel JCI Nederland, als de lokale organisaties volgen het one-year-to-lead principe. Dit betekent dat beiden een bestuur hebben dat jaarlijks wisselt van positie. Elk bestuur bestaat onder andere uit een voorzitter die er toe ziet om de belangen van de leden te behartigen. Lokale besturen nemen zitting binnen de federatie, en de voorzitter van de federatie vertegenwoordigt het land op internationaal niveau. Op die manier worden er binnen het netwerk keuzes gemaakt, en de missie ten volste benut.

 

Bijna alles is mogelijk

Elk lid kan bij JCI kiezen waaraan, en hoeveel, tijd wordt besteed aan de activiteiten. Sommige leden vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk, besteden hun energie graag op lokaal niveau, anderen worden juist geboeid door de internationale dynamiek met als gevolg een grote variatie aan mogelijkheden om jezelf uit te dagen.  We vertellen je graag meer over de verschillende commissies en mogelijkheden binnen onze kamer.