Als nieuw lid bij JCI de Betuwe is het nog een beetje zoeken en aftasten naar de mogelijkheden binnen de kamer. Het eerste jaar ben je in de gelegenheid om op je gemakje rond te kijken waar jij denkt dat je bij wilt aansluiten het volgende jaar. Waar liggen je ambities? Binnen welke commissie denk jij iets te kunnen toevoegen maar ook te kunnen leren? Maar ook zeker; waar houden we ons nou echt het jaar mee bezig.

 

Learning by doing

Zoals we altijd zeggen bij JCI: ‘Learning by doing’. Met andere woorden: jezelf ontwikkelen terwijl je iets bijdraagt aan de samenleving. We steken onze handen uit de mouwen, werken samen en leren dus met en van elkaar.


No Stress

Nog even geen keuzes maken en toch actief bezig zijn. No Stress, wij hebben alvast de eerste keuze gemaakt voor je. Alle nieuwe leden vormen automatisch met elkaar de Mystery commissie. Je wordt in het diepe gegooid op een veilige en leuke manier. Je draagt als commissie de verantwoordelijkheid voor 2 projecten.

 

Mystery dag

De eerste uitdaging is om een activiteit te organiseren waarbij je de kamer wat laat doen. ‘Wat’ is een beetje vaag geformuleerd maar dat is omdat jullie geheel vrij zijn om dit in te vullen. Let op, deze dag mag je het bestuur eens flink in de maling nemen. Een uitdaging vol eigen input. Niks is fout. Een verslag van de Mystery van afgelopen jaar vind je hier.

 

Maaike & Kriekske

De ereburgers van de stad Tiel, Maaike & Kriekske. Jaren geleden hebben wij als kamer deze burgers geadopteerd. Het is de taak van de Mystery commissie om te zorgen dat zij traditiegetrouw weer voorop lopen tijdens de parade van de Fruitcorso.  We kunnen je alvast vertellen dat het een hele beleving is met een enorme waardering vanuit alle bewoners van Tiel.

 

Ik hou wel van een Mystery