Robins Responsibilities Q3

Posted on okt 11, 2019 in Leden, Robins Responsibilities

Robin van Denderen is al sinds 2014 een trots lid van JCI de Betuwe. In 2019 is hij niet alleen een actief lid binnen onze kamer maar ook voor JCI Nederland zal hij dit jaar actief zijn steentje bijdragen in het federatiebestuur als Penningmeester. Nu zijn wij natuurlijk enorm nieuwsgierig naar zijn taken en verantwoordelijkheden op landelijk niveau en daarom dit jaar een terugkerende rubriek: Robins Responsibilities.

Als ik naar buiten kijk heeft het zonnige weer zich verruilt voor regen en wind. De temperaturen zijn gedaald, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Jullie raden het al, het derde kwartaal zit erop dus dat betekent dat het weer tijd is voor mijn blog!

Bewogen periode

Het afgelopen kwartaal is een bewogen periode geweest met twee wisselingen in het Federatiebestuur, waaronder die van voorzitter. Door omstandigheden betekent dit dat het Federatiebestuur 2019 inmiddels toe is aan de derde voorzitter. Het maakt het jaar erg afwisselend.

1 kamer, 2 landen

Naast de gebeurtenissen in het Federatiebestuur ben ik afgelopen maanden ook op bezoek geweest bij een paar Kamers in het land. Zo ben ik langs geweest bij JCI Noabers, de enige Kamer ter wereld die lid is in twee landen, te weten Nederland en Duitsland. Ik ben daar aangesloten bij de eerste bijeenkomst na de zomer, een algemene ledenvergadering die gecombineerd werd met een gezellige boottocht door het Duitse Nordhorn. Leuk om de dynamiek van een grensoverschrijdende Kamer te ervaren!

JCI Vechtdal

Ook voor mijn tweede bezoek ben ik richting het noorden getogen en wel naar Ommen, waar ik ben aangesloten bij de algemene ledenvergadering van JCI Vechtdal. Eerst heb ik gezellig meegegeten en daarna heb ik in de algemene ledenvergadering een leuk verhaal mogen houden over wat JCI Nederland allemaal te bieden heeft. Het was zeker de moeite waard om voor naar Ommen te rijden.

Nationale Conventie

Oktober is een van de maanden die valt in het derde kwartaal en dat betekent dat er ook weer een Nationale Conventie is geweest. De Nationale Conventie vond dit keer plaats in Eindhoven. Het was een volle vergadering met onder andere de verkiezing van het Federatiebestuur 2020 en de voorzitter voor 2021. Onder de aanwezigen was een aantal internationale gasten, waaronder de nationale voorzitters van België en Duitsland. Maar ook de Vice President Europe was aanwezig. Dit is de persoon die in het internationale bestuur verantwoordelijk is voor JCI Nederland. Dit zorgde natuurlijk voor een leuke touch aan de vergadering. De rest van het programma was prima verzorgd. Genoeg om inspiratie op te doen voor ons eigen CvA in Mei 2020.

Het Wereld Congres

Inmiddels is het vierde en laatste kwartaal van mijn bestuursjaar aangebroken. Een periode waarin ik nog een aantal Kamers ga bezoeken, maar waarin ik ook ga werken naar de overdracht van mijn functie naar mijn opvolgster. Oh ja, begin November vertrek ik ook nog naar Talinn om het Wereld Congres van JCI bij te wonen, maar daar over later meer!